Abszurdisztán

 2009.08.19. 09:11

Egyik nagy bajom nekem, hogy nézek híradót. Le kéne szokni róla, mert csak felcseszem magam rajta.

Kezdjük a BKV-val. Ezen a sztorin már kint is jót röhögtem, amikor olvastam. Eleonóra simán kiutalt magának 100 misi végkielégítést úgy, hogy ez senkinek nem tűnt fel. Ez még oké is lenne, ha Eleonóra valami vezérigazgatói szintű valaki lenne, de nem, ő csak valami HR-es. Megalol.
Elképzelem a pillanatot, amikor Eleonóra a hatmázsájával belibben reggel 8.30-kor az irodájába, belehuppan a külön a méretére gyártott bőrfotelba, megnézi az e-mailjeit, visszajelöl pár szerencsést az iwiw-en, olvasgatja firestarter naplóját, esetleg néz egy kis ducipornót. Aztán gondol egyet, belép a BKV netbankjába, és három kattintással kiutal magának 100 millát. Aztán elmegy ebédelni.
LOL.
A vezérigazgató meg: "ááááá hát én erről nem is tudtam...én kérem meg lettem vezetve...dhaaaa"
Nyilván, mert miért is kéne tudnia arról egy vezérigazgatónak, ha százmillákat utalgatnak a cég számlájáról. Főleg, ha végkielégítés címén. Sajnáljuk hát szegényt, hogy milyen csúnyán átverték. Mondjuk nem tudom, hogy a helyén hagynék-e egy vezérigazgatót, akinek a feje felett simán le lehet nyúlni 100 millákat.
Mondjuk az is érdekes, hogy milyen címen kapta ezeket a pénzeket. Titoktartási pénz bazmeg. Mi lehet olyan titkos egy állami cégnél, ami az adófizetők pénzéből gazdálkodik, és aminek nincs is konkurenciája? Talán csak nem az, hogy ki mennyit nyúlt le pályafutása során?
Nyilván igazgató úrtudott róla, nyilván ő utalta ki, nyilván kúrja Eleonórát és nyilván ebben a pillanatban is rajtunk állampógárokon röhögnek. De kérem, miért nem lehet ezt diszkrétebben intézni? Sötét parkoló, napszemcsi, aktatáska, oszt csókolom, nincs ez a felhajtás.

A másik, hogy egy durván veszteséges és adósságokban úszó cégnek honnan van egyáltalán ennyi pénze. Az adósok helyében én erre finoman rákérdeznék.
Amúgy nagyon szívesen dolgoznék itt a BKV-nál, ha már ilyen családias a hangulat, hogy egymásnak lehet utalgatni 100 millákat. Van a másik koma, aki csinált egy menetrendet, amit a végén el se fogadtak. Oszt kapott érte vagy 40 milliót a bérén felül. Hát, ha előbb szólnak én is összedobok egy használhatatlan menetrendet ennek a feléért is. Igazi win-win szitu lett volna.
Durva azért, hogy mik mennek ebben az országban állami szinten. Mikor lesz itt rend?

MÁS

Kislány haját beszívta a mintatavételező kapilláris, vagy miafaszom az élményfürdőben OMG. Nyilatkozik a faszi, hogy hát ez teljesen normális, és ez a szabványos szerkezet, nincs másik technológia. Azért nincs, mert nem kérdeztek meg engem. Komolyan, ott ülnek bazmeg a mittoménmilyen mánágerek, tanácsadók, igazgatók, meg innovátorok, és nem bírnak kifejleszteni egy olyan szerkezetet, ami anélkül vesz ki a medencéből 3ml vizet, hogy közben megölne valakit? Tessék, ingyen és bérmentve pár ötlet:

1. A mintavételező eszközt talán nem a medence oldalára kellene tenni, hanem mondjuk az aljára. Gondolom ott is ugyanaz a víz van, mint fentebb, de azért ott mégis kisebb az esély, hogy valakinek beszívja valamijét.

2. Kell építeni egy kis elkerített aknát, ahová a medence vize befolyhat. Ott lehet szabadon mintákat venni orrvérzésig.

3. Dolgozó elvtárs fog 3-4-5-6 befőttesüveget, óránként körbejár, és minden medence vizéből belelötyböl az üvegekbe. Kész a mintavételezés. Ha véletlen beszippantja valakinek a haját, akkor kihorgássza, és visszaadja.

4. Úszósapka bazmeg!!! Nem értem miért nem kötelező minden medencében.

Tessék, négy teljesen használható, olcsó megoldást találtam 5 perc gondolkodással. Darabját megszámíthatnám 250 millió forintért. A vicc az, hogy egy állami cégnél még meg is kapnám. De tessék, itt van, ingyen, ne mondjátok, hogy magamban tartom a társadalom jobbá tételéhez elengedhetetlen ötleteimet és javaslataimat.
Ha valakinek ezentúl tanácsra, ötletre van szüksége, csak írjon bátran. 250 misi\ötlet és állok rendelkezésére. Fórumozóknak kedvezmény!

MÁS

Vadul állást keresek. Ez kimerült eddig abban kb., hogy ülök itthon, és várom, hogy valaki becsengessen egy igazgatói posztot felajánlva. Persze nem tettem fel sehova CV-t, az úgy túl könnyű lenne. Ha ilyen profi munkatársra van szükségük, mint én, hát dolgozzanak meg érte.
Haver az járja a Munkaügyi Központokat, szerencsétlen már többet van ott, mint a kocsmában, ez pedig roppant egészségtelen tud lenni. Közbe meg ugyanott tart, mint én. Sehol. Mondom akkor jó, nem maradtam le semmiről.
Az a baj, hogy túl fiatal (két éves) voltam a rendszerváltáskor, pedig ott kellett volna a húsosfazék közelébe kerülni, mint ahogy sokan (tulképpen mindenki, aki ma öltönyben jár) csinálták. Kéne csinálni egy másik rendszerváltozást, na abból már nem maradnék ki. Kaphatnék én is százmillás végkielégítést, sikkaszthatnék milliárdokat, lenne mentelmi jogom, meg ilyen fun stuffok.

Egyébként ma kaptam ingyen a partypokertől 80 dollárt, mert régen láttak, és mert szeretnek, meg ilyenek. Csak be kell jelentkeznem a kliensbe. Hááát, nem egy százmilla, de kezdetnek elmegy.

Címkék: bkv abszurdisztán firestarter

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter18.blog.hu/api/trackback/id/tr451321331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása