Madárcsicsergésbe vegyülő szirénaszó, langyos szellő kavarta könnygáz, rohampajzsokon szikrákat hányó kora tavaszi napsütés. Ilyen a magyar kikelet. Beindulnak a hormonok, éledezik a természet, előbújnak hát téli vackukról a tüntetők is. Nem is értem, hogy hogyan bírták ki az unalmas téli estéket egy kis kockakőhajigálás nélkül. Írni kéne nekik egy ilyen programot wii-re, hátha akkor otthon maradnának.
Asse értem, hogy tulajdonképpen miért is tüntetnek. Jó, szar a kormány, de már régen az, sőt, sose volt jó. De ha most elkezdenek kukákat gyújtogatni, meg felszedni a macskaköveket, és elküldik ferikét oda, ahová, akkor most jobb lesz?
A kukákban a tűz kialszik, a macskaköveket hónapokon belül visszateszik a helyükre, ferikéről meg az efféle szidalmak leperegnek, mint kátránypapírról a nyári zápor. Elvégre politikus, vagy mi a szösz, ki van képezve ez ellen rendesen.
Szóval megyen a nagy hazafias tüntetés. Végül is, ha azt nézzük, Petőfiék is csak egy csürhe tüntető volt. Azért, mert irodalmárok voltak, és tudtak írni egy 12 pontot, meg egy Nemzeti Dalt, attól még azok. K. Aladár hazafias érzelmű tüntető is tudna írni 12 pontot, ha el tudna számolni addig, és tudna Nemzeti Dalt is írni, ha elvégezte volna a 3 általánost. Efféle hiányosságai miatt viszont eléggé diszkriminatív, sőt kirekesztő őt nem forradalmári magasságokba emelni, és nem biztosítani neki helyet Garibaldi és Che Guevara oldalán a Forradalmárok Hall of Fame-jében.
Más világ volt akkor Petőfiék idejében, nem volt még se vízágyú, se könnygáz, nem is tudtak szerencsétlenek egy normális tüntetést csinálni. Csak szavaltak meg vonulgattak összevissza. Még egy normális rendőri erőszakot bizonyító videofelvétel sem maradt fent. De azonosítószámot hót ziher, hogy nem viseltek a csendőrök, de ombocmanó se volt még kitalálva, hogy főállásban evégett abajogjon.
Akkor még a Pilvax kávéházban gyülekeztek a művelt fiatalok, és fennhangon szórták a kutyafülét és a rézangyalát a felsőbb vezetésre, esernyőjükkel vadul hadonászva.
Ma már nem sikk kávéházba járni, pláne műveltnek lenni, így aztán a mai tüntetőknek muszájból kell kurvaanyázva vascsöveket lóbálva gyülekezni a Nyugati téri aluljárókban. Ez sem az ő, inkább a társadalmi berendezkedés és a nehéz gyerekkor következménye.
Nem volt akkor ertéellklubb se, hogy mindenről live tudósítson, pedig azért Táncsics kiszabadítása tuti bekerült volna a fókuszba, tán szujó zoli még riportot is csinált volna nemzetünk nagyjával.
Ma már viszont mindezek a remek dolgok mind rendelkezésükre állnak a remek tüntetőknek, akik szerintem még azt sem tudják megmondani teljes bizonyossággal, hogy melyik évben is volt a '48-as forradalom. Pláne, hogy akkor mi történt. De ettől még persze teljes értékűen lehet rendőrautókat gyújtogatni.

Kibaszarintottak sólyom bácsival is azok a csúnya gonosz oláhok, pedig az egy olyan karakán, egyenes és határozott ember, hogy párja nincs a nagy pannon puma földjén. Az az ember... én nem értem hogyan lehet ennek a nemzetnek a vezetője. Vagyis értem, hogy - ennek - miért lehet, mert pont olyan, mint az egész ország.
Sólyom kicsit olyan, mint általánosban a hülyegyerek. Mindenki csak szekálja, meg röhög rajta, hátulról seggberúgják, cédulát ragasztanak a hátára, kigáncsolják az ebédlőben, suli után meg jóé megverik. Ő meg csak forgolódik bambán, folyik a nyál a szájából, és vigyorog, mintha élvezne az egészet. Idióta. Hihetetlen, hogy egy ilyen szellemi fogyatékos van az ország élén.
Nem engedik leszállni a repülőjét, erre megy autóval. Ha azt se engedik be, akkor gyalog ment volna, vagy mi a fasz? Azt kellett volna, hogy anyátok picsáját, akkor nem megyek sehova, de ide se fog belépni egy román politikus se míg térden csúszva nem jön. Hihetetlen, hogy a semmit érő diplomáciánk miatt velünk mindent meg lehet csinálni, és rajtunk röhög egész európa. Egyszer látnám már, hogy odabasznak az asztalra, és kiállnak ezért az országért. De várhatom én azt ilyen tanyasi gönczkingáktól meg szefós sólyomlacikáktól.

Címkék: tavasz sólyom tüntetés forradalom március román

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter18.blog.hu/api/trackback/id/tr881003945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása